Adem / Kundalini Yoga Leren loslaten

Zaterdag 31 oktober 2020
10.00 tot 12.30 uur
Het Badhuis in Alkmaar
Kosten € 25,00
 

De herfst is het seizoen van loslaten.  De natuur geeft het voorbeeld en leert je de kunst van het onthechten. De meeste bomen laten in dit seizoen hun bladeren vallen. Stel dat ze dat niet zouden doen, dat ze zo gehecht waren aan hun bladeren, dat ze die vasthielden. Ze zouden overvol raken. Op een gegeven moment zou er geen ruimte meer zijn voor nieuw leven.   
 
Zo werkt het ook bij ons, of zo zou het eigenlijk moeten werken. Onthechten is belangrijk voor ons allemaal, want alleen dan komt er ruimte voor vernieuwing.  Nieuwe stappen op het pad dat jij wilt lopen, of misschien zelfs wel het inslaan van compleet nieuwe weg. Om dat te kunnen is het eerst nodig oude dingen te laten gaan. Ademwerk helpt je daarbij en leert je nee zeggen tegen wat geen betekenis meer heeft of wat je niet meer dient.
 
In deze workshop komen daarnaast ook verschillende houdingen, mantra's  en meditaties aan bod vanuit de Kundalini yoga, aangeboden door Cynthia van yogaschool True Nature.
Na afloop heb je jezelf weer wat beter leren kennen en ben je een stukje verder op weg naar vernieuwing.

Deze workshop is vol.


Yin / Nidra XL

Vrijdag  6 november 2020
19.00 tot 21.00 uur
Dru Yoga Heerhugowaard
Kosten: € 20,-.

Een extra lange les om heerlijk relaxed het weekend in te gaan.


Yin Yoga is een zachte vorm van yoga, gericht op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Je bindweefsel speelt een grote rol bij hoe je in je vel zit, letterlijk en figuurlijk. 

Soepelheid, lenigheid of hoe een houding eruit ziet is niet belangrijk. Het gaat erom dat je nieuwsgierig bent. Tijdens het verblijven in een houding keer je in jezelf: wat kom je daar tegen, waar voel je spanning en hoe ga je om met weerstand of ongeduld?


We sluiten de workshop af met een sessie Yoga Nidra.  Tijdens  de sessie balanceer je als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je bereikt een volledige staat van ontspanning: fysiek, mentaal en emotioneel.


Samen zorgen deze twee vormen van yoga ervoor dat je balans in jezelf ervaart; je voelt je na de workshop weer volledig opgeladen.


Deze workshop is vol.

Adem / Dru Yoga
Zelfvertrouwen

Vrijdag  27 november 2020
19.00 tot 21.30 uur
Dru Yoga Heerhugowaard
Kosten: € 25,-.

Zelfvertrouwen is het voelen en weten dat je de moeite waard bent; het herkennen en inzetten van je talenten. Onafhankelijk van wat anderen van je vinden of verwachten. 
Het geeft je de kracht om volledig achter je zelf te staan; de ruimte in durven te nemen die je verdient.  

Zelfvertrouwen is daarom ook durven luisteren naar je eigen, diepste verlangens: wie ben je echt en welke kant wil je op? 


Het kan zijn dat je het contact met jezelf ergens onderweg bent kwijt geraakt. In deze workshop ga je die verbinding weer aan. Door de combinatie van ademwerk met houdingen vanuit de Dru Yoga zoek je de stilte in jezelf op. Om juist daar het vertrouwen en de houvast te vinden om jezelf laten zien aan de wereld, met al je sterke en minder sterke kanten.

Deze workshop geef ik samen met Jitske Winkel van Dru Yoga Heerhugowaard. We bieden je tools om ook na de workshop je zelfvertrouwen een boost te geven op de momenten waarop je nodig hebt.. 


Deze workshop is vol.


Adem / Kundalini Yoga  Selfcare Christmas Special

Vrijdag 18 december 2020
19.00 tot 22.00 uur
Het Badhuis in Alkmaar
Kosten € 30,00
 

Over een tijdje is het weer zover: de december feestdagen komen er aan.  Een periode die staat voor warmte, verbinding en samen zijn. 

Toch ervaart niet iedereen de kerstdagen als alleen knus en positief; het kan ook als voornamelijk druk voelen. We kopen cadeautjes, doen boodschappen, staan úren in de keuken of rijden van hot naar her voor bezoek aan vrienden en familie. En daarbovenop moet het allemaal ook nog leuk en gezellig zijn. 
Of misschien ervaar je deze maand als een eenzame of vervelende tijd die wat jou betreft weer snel voorbij mag zijn.

Hoe je er ook instaat: goed zorgen voor jezelf is in deze periode een must. 

Samen met Cynthia van yogaschool True Nature bied ik je een avond vol warmte en ontspanning aan. Ademoefeningen, Yin en Kundalini houdingen, mantra's en nog veel meer. We brengen het Badhuis helemaal in kerstsfeer en natuurlijk ontbreekt het ook niet aan thee met kerstlekkers.
Geef deze avond aan jezelf als kerstcadeau, zodat je daarna helemaal relaxed de feestdagen in gaat! 


Wil je meedoen? Je kunt je aanmelden via het contactformulier. Leuk als je erbij bent!

Adem / Yin Yoga            Van oud naar nieuw    Inclusief avondmaaltijd

Zondag 3 januari 2021
13.30 tot 18.30 uur
Het Badhuis in Alkmaar
Kosten € 55,00
 

Een middag om stil te staan bij de start van een nieuw jaar. Een periode die voor je ligt als een nog ongeschreven boek. De feestdagen zijn net achter de rug, je agenda voor de komende tijd is wellicht nog niet overvol. Een mooi moment om even de tijd te nemen voor bezinning: hoe is het je het afgelopen jaar vergaan? Hoe ben je omgegaan met alle mooie gebeurtenissen en met alle minder fijne dingen die je zijn overkomen? 

Wat wil je eruit meenemen en wat laat je liever achter? En wellicht nog belangrijker: wat is je intentie voor het jaar dat nu nog zo fris en leeg voor je ligt? Waar wil je meer van en wat heb je daar voor nodig?

Met deze thema's gaan we in de workshop samen aan de slag. Een afwisselende middag met ademwerk, meditatie, yin yoga, een onthechtingsritueel en verschillende oefeningen om een mooie intentie te zetten en ter afronding een sessie yoga Nidra.

We sluiten de middag af met een  hartverwarmende (vegetarische) wintersoep met brood en een drankje.

Deze workshop geef ik samen met Lara van Roest, docent Yin Yoga en Yoga Nidra.

Vind je het leuk om aan deze middag deel te nemen? Meld je dan aan via het contactformulier op deze site. 
Leuk om je dan binnenkort te ontmoeten!

Introductie ademcursus  Wakker op zondag


Zondag 17 januari 2021
13.30 tot 16.00 uur
Wakker Bewustzijn in Alkmaar
Kosten € 15,00

Tijdens deze workshop krijg je een voorproefje van wat je kunt verwachten van de 8-delige ademcursus die in februari / maart volgend jaar gaat starten.
Wat de precieze inhoud wordt, blijft nog even een verrassing...
Vanaf december kun je er hier alles over lezen!